Vedno dobrodošla lesena očala

Očala so ljudje pričeli uporabljati že pred več kot 1000 leti. Sprva so jih nosili predvsem zaradi daljnovidnosti, dandanes vse pogosteje dobivajo vlogo modnega dodatka. Trend sodobne proizvodnje okvirjev očal narekuje moderne oblikovalske linije, ki se povsem prilegajo obrazu. V ospredju je uporaba bio materialov – lesa. Za izdelavo je potreben ustrezen tehnološki postopek izdelave gradnikov, ki zagotavlja primerno sestavo ter ustrezno funkcionalnost izdelka.Lesena očala tako uspešno združujejo sodobne tendence varovanja okolja ter najnovejše smernice v modi. Ponašajo se z brezčasnim in vedno modnim dizajnom, zato uporabniku ne služijo zgolj eno sezono, temveč jih lahko vedno nadene in svojemu slogu doda veliko piko na i. Na voljo so različne barve lesa ter stekla. Ne glede na barvni odtenek so očala iz lesa koži izjemno prijazen dodatek, kar je še ena od ključnih prednosti.

Lastnosti očal z odliko

Lesena očala so narejena iz najplemenitejšega materiala – lesa. Ta namreč ustreza načelom trajnostnega razvoja, ki nam pomaga ohranjati standard. Takšna vrsta očal je izjemno trpežna in obstojna – odlično koristijo vrsto let. Ker je lesen okvir zelo lahek, je za nošenje prijeten ter udoben.

Očala po meri

Na sploh so najbolj cenjena, priljubljena in zaželena očala iz lesa izdelana po meri oziroma ročno narejena. V tem primeru so očala narejena po konkretnih merah obraza in po okusu naročnika. Ta mora izbrati osnovno obliko oziroma model lesenega okvirja; lahko se odloči tudi za popolnoma unikatno obliko.

Pri ročno izdelanih očalih iz lesa se morate odločiti tudi za vrsto lesa, iz katerega bo izdelan okvir. izbirate lahko med več vrstami. Sami izberete tudi barvo leč in posamezne nanose, na primer polarizacijo.

Nakup lesenih očal

V specializirani prodajalni torej lahko kupite že izdelana lesena očala ali pa naročite svoja po vaši meri in okusu. Nekateri modeli so nekoliko bolj klasične oblike, drugi so bolj sodobni in celo odštekani. Ponudba je pestra, zato lahko prav vsak ljubitelj očal iz lesa najde pravi model zase.

Na voljo so tudi športno zasnovana, modna in ženstvena, retro različica očal ter podobno. Ker so takšna očala dobrodošla tako za nošenje na sproščenem poslovnem sestanku kot tudi na plaži, lahko rečemo, da so izjemno vsestranska.

Poglejte si kolekcijo naših lesenih očal